Kamermuziek

VAN AMSTERDAM DUO

Het Van Amsterdam Duo, ontstaan in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van de instrumenten accordeon en viool. Dit kamermuziekduo verzorgt een afwisselend en verrassend programma, met hun perfect samenspel en hoogwaardige interpretatie weten zij het publiek aan zich te binden. De klankkleuren van de twee instrumenten smelten zeer goed samen, de musici voelen elkaar feilloos aan. Op hun repertoire staan werken van o.a.: J. S. Bach, A. Vivaldi, A. Schnittke, C. Meijering, V. Zubitsky en A. Piazzolla.

Lees meer.  

Kinderconcert (3+)

Klassiek familieconcert door Lejo en het Van Amsterdam Duo

Lejo, het beroemde poppetje van Sesamstraat, speelt live zijn filmpjes, geprojecteerd op een groot scherm met live muziek van het Van Amsterdam Duo.

Lejo bouwt een blokkentoren , vaart en zwemt in zee, tovert een bal tevoorschijn, laat zijn vlieger op, plant een boom.. en Lejo neemt ook zijn eigen muziekinstrumenten mee!
Voor de kleintjes een vrolijk familie concert èn een leuke (eerste) kennismaking met klassieke muziek. Voor de oudere kinderen en volwassenen ook nog een boeiend kijkje achter de schermen van de Lejo-filmpjes.

  
    

Met muziek van o.a. Vivaldi, Saint-Saëns, Stravinsky, Bartok en Piazzolla. 

Na afloop mag het publiek zelf Lejo-oogjes maken en bespelen. Èn kennismaken met Jeanine en Vincent van Amsterdam en hun instrumenten: viool en accordeon.

‘’Famlieconcert met Fingerspitzengefühl’’

Voor meer informatie en boekingen:
Hanna de Mink, kantoor Lejo: hanna@lejo.nl , 033 465 3456
 

Dudokkwartet

   

Vincent gaat een nieuwe samenwerking aan met het Dudokkwartet. Dit strijkkwartet is al jaren actief op het (inter)nationaal podium en wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge kwarteten van Europa.
Hun eerste concert is op 5 november tijdens November Music en de 5 musici hebben een uitdagend en kleurrijk programma uitgekozen met composities van Rihm, van Beurden en Gubaidulina.

De samenwerking zal na dit eerste concert zijn vervolg vinden, maar waar deze muzikale zoektocht hun zal brengen weten ze nog niet.   dudokkwartet.nl/

Foto: Marco Borggreve

agenda kort

11 juni 
Van Amsterdam Duo - Gertrudiskathedraal Utrecht 16.00 uur

24 juni
Prive concert met Judith Linssen

25 juni 
Nationaal Kinderkoor - Premiere Daan Manneke, Noorderlichtkerk - Zeist 16.00 uur

7, 8 juli 
Amsterdamse Cantorij - Amsterdam en Abcoude

16 juli
Solo - Festival Elswout

4 augustus 
Solo - Sweelinck - Oude kerk Amsterdam 08.00 uur

5-6 augustus
Masterclass in Borculo

25-26 augustus 
met Opera Zuid - Festival Weert

1-2 september 
Cd opname Amsemble - repertoire Daan Manneke

contact